Friday, September 4, 2009

Posted by jinson on 6:16 AM


salam ramadhan untuk semua...ramadhan taun ni xtau la nk ckp
paling bermakna atau menyentuh jiwa...
tanggal 13/8/09 nenek ku cyg dh menghembuskan nafasnye yg terakhir
aku hanye sempat tatap mukanya dr jauh sbb time sampai tu pah dh msuk liang
sku tahan je air mata time tu..mmg rase blur gile

sbbnyer kan..pg tu tgh jln nk g kelas pemikiran islam..aku dpt msg dr kakak,time bce msg tu
trase mimpi, menonong je ak jalan ke kelas,,dlm kelas aku
dok ngobok sengsoghang,peh tu tepon ngah,slumber je die tanyer dh smpei kuale ke,
peh tu mujue benye kol, n die suh follow teimei,peh tu mujur le buleh,,
cek pon begegas jalan, udohle kaki tgh teseliuh,bantai le,jnji dpt tgk pah
smpei komuter rawang,benya n teimei dh tunggu,xlame tu kakak n min pon coming
ape lg pecut lew......

(ni la arwah opah ku syg...)

peh tu 1 lg kesahnyer..adik aku g BTN, pehtu tbe2 dpt tau kene g mesir ari selasenyer,,kelam kabut deme siap,,hehe..mujur ak kt ukm, kalo idok libang libu nak nyiapkan ngah tuh,,haha
seghonok beno ghope die
ak ni bangge le jugek..tp yg geramnyer.. konon bg tau g nyer lepas rye..
ari slase 25/8 i pon begegas dgn memonteng kelas yg ade,.hehe
kitorg bebuke kt umah cik dlu,..melabun2 dlu jap.peh tu kul 12 begerak ke KLIA, batak le kejap kt sane,begambo sakan,,,
haha.. nak kabokan yg first time g sane..hahaha..
ate mne nk buatnyer,.udoh org kampung,.kuale mne ad tempat kapei tghobang..
hahaha...
(my family)


kejap beno rasenyer pose ni,..syg nk tinggalkan bulan yg mulia ini..
tp mne nk buatnyer..udah mase tu bejalan..
bukanye nk nunggu kte..haha...kalo bleh tunggu exiden le bumi ni,,ak la ni tgh siapkan
jiwa,fizikal mental sume la,, nak hadapi syawal taun ni
tp aku rase sure ngobok pepagi rye ni..hehe..xpela..
sebagai manusia kte kene tabah hadapi sume tuh.. ni la buktinye kasih manusia hanya sementara..kasih illahi yang kekal abadi...
setiap pertemuan juga dh d janjikan perpisahan..
semoga aku dpt menerimanye dgn redho....
Reaksi:

Hidup Mati Ku Hanya Untuk Mu....